Vad man kan göra med en mango

Jag har fått lite dille på mango. Det är ju såååååååå gott. Till allt mer eller mindre. På kvällarna kan jag skära upp den till små fyrkanter o snaska på, eller dela upp den i större bitar o släng i salladen. Idag prövade jag att göra någon slags mangosalsa alà Jennie till middagen. 


Dagens middag: Pomme & nuggets!

Mangosalsa: Nästan en hel mango som jag delade o la i mixern. 
Salt
Sweet chili sås , ca 2 msk
Chiliflakes 1/2 tsk 
Strösocker 1 tsk 

Mixa! 

Dippa. Ät. Njut. Gör vad ni vill.  Smeta in benen.. säkert svalt nu mot alla förbannade myggbett. Eller oj är de bara mina ben som är sönderbitna? 


4h på akuten

What a day! 


Suttit över 4h uppe på akutmottagningen. Det började med att mina ben varit extremt svullna sedan torsdagens besök på Kolmården. Vätska fattar ju jag med. Men så i helgen har jag fått smärta i vänstra benet bara och den vaden o fot har svullnat massor. Medans högra benet varit normalt. 
Och jag är en sån där som googlar på symptom och tror jag är döende varje gång, ungefär. Okej kanske inte dööööööende men jag vill gärna veta om man bör söka för symptomen eller inte. Jag misstänkte en propp såklart.
Och med mina symptom så SKA man ringa 1177 eller åka upp till akuten. 
Jag ringde mödravården. Där de pratade om jag skulle till förlossningen eller akuten, eftersom jag är i vecka 36 så blir allt lite trixigt. Vad som beror på graviditeten eller inte liksom.... 

Men akuten blev det tillslut. Så jag åkte från skolan precis när vi skulle ta lunch  (inte alls bitter över att det skulle serverats blåbärspaj m vaniljsås till efterrätt!!!)
Mötte Niklas vid sjukan och efter 2 ultraljud på hela benet så konstaterade de att jag som tur var inte hade någon propp, skönt. Antingen har jag en muskel som satt sig rejält eller så har det mina gravida fyllda ben som orsakar denna smärta. 

Ordinationen blev panodil, stödstrumpor och högläge med benen! 

Zzzzz...
Snygg man känner sig haha

Surprise surprise

Igår överraskade jag o ett gäng brudar våran fina vän Michan, med en lite försenad födelsedagskväll med mat o dricka ute. Så himla trevligt! 


Hon blev skapligt överraskad så tårarna kom. Hihi ett tecken på att de blev lyckat minsann. Jag gav dock upp vid 1-tiden när de skulle dansa vidare på Kopparhammaren. Då tog jag bilen ut till landet där Niklas o kidsen redan somnat. 
Idag är de Niklas tur o va iväg, han skulle köra premiärtur med båten med sin polare. Jag o kidsen njuter i solen på landet och snart kommer även min mamma o moster hit. 

Känns som en skön dag med mestadels "bara-vara". Bara Leon som tappat tålamodet.... Datorn där hemma kallar, men de kan han glömma. Morsan ska sola! Mohaha